Voetreflexologie

De voeten zijn als het ware een landkaart van het lichaam. Vele punten op de voet staan in verbinding met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam. Deze worden reflexzones genoemd. De verbinding loopt via de zenuwbanen en meridianen (energiebanen).  Dit gegeven wordt in de voetreflexzonetherapie al ruim 5000 jaar toegepast. O.a. in Egypte, China en bij de Indianen.

De mens was zich toen bewust van de natuurwetten, hij kende het verband tussen kosmos, aarde en de menselijke geest. Al geruime tijd zijn wij deze kennis kwijtgeraakt. Onze intuïtie is vaak geblokkeerd, ons denken ontkent het verband tussen lichaam en geest, en ziekte wordt gezien als een mechanische storing. Sinds enkele jaren is dat aan het veranderen. Er ontstaat een toenemende belangstelling en waardering voor vrijwel vergeten natuurgeneeswijzen, zo ook voor de voetreflexologie. (bron: BER) 

Voetreflexologie is het activeren van de natuurlijke genezing van vele klachten d.m.v. voetbehandeling. Het is een volkomen veilige vorm van therapie en werkt zeer ontspannend.

Voetreflexologie

De werking

De gedachte achter de methode van Voetreflexologie is, dat "ziek" zijn het signaal is van een verstoorde harmonie tussen de eenheid van lichaam en geest. Ziekte ontstaat vaak door een negatief denk- en leef patroon, stress of door onderdrukte emoties, zoals een onverwerkt verdriet.Hierdoor kan er geleidelijk een blokkade of breuk ontstaan in de energiebanen en daardoor in de samenwerking van de verschillende organen in ons lichaam. Door de reflexzones te behandelen d.m.v. massage of druk, gaan er impulsen uit naar de corresponderende organen, zenuwen, klieren en spieren. Blokkades kunnen worden opgeheven en de energie kan weer vrij stromen.Wanneer de blokkades zijn opgeheven is het lichaam in staat zichzelf te helpen genezen. 

Voetreflexzonetherapie is voor:

 • Mensen met lichamelijke klachten die betrekking hebben tot bijv:
  Wervelkolom, Gewrichten, Spieren, Huid, Ademhalingskanaal, Spijsverteringskanaal, Urinewegen, Geslachtsorganen, Zenuwstelsel, Bloedsomloop en Hormoonproducerende klieren.
 • Mensen met psychische klachten:
  Stress, Slaapstoornissen, Onevenwichtigheid, Depressie.
 • Mensen met vage klachten:
  Geen lichamelijke oorzaak te vinden en toch klachten hebben.
 • Kinderen
 • Gezonde mensen die gezond willen blijven.

Voetreflexologie

Duur van de behandelingen

Het aantal behandelingen is vooraf niet duidelijk aan te geven. 
Het is per persoon verschillend.
De meeste lichamelijke en/of geestelijke reacties vinden over het algemeen plaats tussen de eerste en derde behandeling. 
Veel klachten zijn binnen 3 tot 10 behandelingen duidelijk verminderd of verdwenen. 
Langdurige chronische klachten vergen meestal meer tijd, acute klachten geven sneller resultaat. Soms is 1 behandeling al voldoende.

3 behandelingen wordt aanbevolen om een goed beeld te krijgen hoe u reageert.

Eventueel kunt u één keer per 1 à 2 maanden terugkomen voor een ontspannende en preventief werkende behandeling.

Bond van Europese Reflexologen